A Letter To God, Chapter - 1, (MCQ) Solved, Class - 10th| (ASSEB) Assam Board
PROSE
CHAPTER - 1
[A LETTER TO GOD]
MCQ SOLVED
:: MULTIPLE CHOICE QUESTIONS AND ANSWERS
1."A plague of locusts would have left more than this —". What does the underlined word mean? [HSLC -2023]
(A) Group of flowers
(B) Group of insects
(C) Group of boys
(D) Group of bees
Ans:- (B) Group of insects
2."The postmaster - a fat, amiable fellow - also broke out laughing—". Choose from below the word that is same in meaning as 'amiable? [HSLC -2023]
(A) huge
(B) friendly
(C) jealous
(D) angry
Ans:- (B) friendly.
3. Lencho hoped for helped from—. [HSLC -2023]
(A) neighbours
(B) sons
(C) God
(D) wife
Ans:- (C) God.
4. Who is the author of the lesson 'A Letter to. God'?
(A) G.L. Fuentes
(B) J.k. Rowling
(C) William Shakespeare
(D) Roald Dahl
Ans:- (A) GL. Fuentes
5.Where was the Lencho's house situated?
(A) High hill
(B) In village
(C) Low hill
(D) In valley
Ans:- (C) Low hill
6. What was Lencho expecting from his corn field?
(A) A good harvest
(B) Lots of money
(C) Treasure
(D) None of the above
Ans:- (A) A good harvest
7. What are raindrops like?
(A) Cents
(B) Dollars
(C)Gold coins
(D) Pearls
Ans:- (A) Cents
7. Man went out for-.
(A) Ploughing
(B) Playing
(C) Pleasure
(D) Buying
Ans:- (C) Pleasure
8. What was the reason of Lencho's satisfaction?
(A) Heavy rain
(B) His children and wife
(C) Money
(D) His house
Ans:- (A) Heavy rain
9. What did Lencho hope for?
(A) A good shower of rain for his crop.
(B) A new motorcycle
(C) A tractor
(D) None of the Above
Ans:- (A) A good shower of rain for his crop.
10. Why was Lencho satisfied?
(A) On seeing a new tractor in his field.
(B) On seeing a new buffalo.
(C) On seeing the field of ripe corn with flowers.
(D) None of the Above
Ans:- (C) On seeing the field of ripe corn with flowers.
11. What took Lencho to a blow?
(A) Flood
(B) Hurricane
(C) Drought
(D) Hailstones
Ans:- (D) Hailstones
***
No comments:
Post a Comment