js

Sunday, October 26, 2025

SEBA Class X English : A Letter to God Additional Important Questions & Answers

 


A Letter to God

Additional Important Question:-


 

A.Very Short Type Questions:   Mark: 1

1.     Choose the correct answer. (শুদ্ধ উত্তরতো বাচনি করা )

(a) A Letter to God was written by (A Letter to God লিখা হৈছিল...

(i) Ruskin Bond.                (ii) Lokesh Abrol.              (iii) G.L. Fuentes.

Ans: (iii) G.L. Fuentes.

(b) The house stood on (সেই ঘরটো আছিল-)

(i) the crest of a low hill. (এক চাপর পাহারর দাতিত)                 (ii) the crest of a mountain. (এক পর্বতর দাতিত)        (iii) a deep valley.(এক উপত্যকাত)

Ans: (i) the crest of a low hill.

(c) The crop that grew was(সেই শস্যবিধ যি বৃদ্ধি হৈ আছিল-)

(i) wheat.            (ii) corn.               (iii) barley.

Ans: (ii) corn.

(d) Lencho’s profession was (লেঞ্চুর বৃত্তি আছিল-)

(i) share cropping. (আধিয়ার)          (ii) farming. (খেতি করা)        (iii) brickmaking.(ইটা বনুৱা)

Ans: (ii) farming.

(e) Lencho went out into the rain to (লেঞ্চুয়ে বরষুনলৈ উলাই গৈছিল-)

(i) enjoy himself.(আনন্দ করিবলৈ)             (ii) have the pleasure of feeling the rain on his body.(নিজর দেহত বরষুণে বুরাই আনন্দ লবলৈ)      (iii) collect rain water.(বরষুণর পানী সংগ্রহ করিবলৈ)

Ans: (ii) have the pleasure of feeling the rain on his body.( তেওঁৰ শৰীৰত বৰষুণ অনুভৱ কৰাৰ আনন্দ)

(f) Lencho wrote a letter to (লেঞ্চুয়ে এখন চিঠি লিখিছিল-

(i) God.  (ভগবানলৈ)               (ii) the village master.(গাওঁ বুঢ়ালৈ)    (iii) the post master.(ডাক বিষয়ালৈ)

Ans: (i) God.

 

 

(g) Lencho’s manner of posting the letter showed that (লেঞ্চোৰ চিঠিখন পোষ্ট কৰাৰ ধৰণে দেখুৱাইছিল যে)

(i) he was truly a kind hearted and simple man. (তেওঁ সঁচাকৈয়ে এজন দয়ালু আৰু সৰল মানুহ আছিল। )

(ii) he was greedy.   (তেওঁ লোভী আছিল।          

(iii) he needed education. (তেওঁক শিক্ষাৰ প্ৰয়োজন আছিল।)

Ans: (i) he was truly a kind hearted and simple man. (তেওঁ সঁচাকৈয়ে এজন দয়ালু আৰু সৰল মানুহ আছিল। )

 

2.     State whether the following are true or false: ( নিম্নলিখিতবোৰ সঁচা নে মিছা উল্লেখ কৰক:)

 

(a) Lencho was a farmer by profession.    ( লেঞ্চো পেছাত এজন কৃষক আছিল।  / लेंचो पेशे से किसान थे। )   

Ans: True.

 

(b) Lencho had no family of his own. (লেঞ্চোৰ নিজৰ কোনো পৰিয়াল নাছিল /    लेंचो का अपना कोई परिवार नहीं था    )                       

Ans: False.

 

(c) Lencho predicted the rain by looking at the clouds.  (লেঞ্চোৱে ডাৱৰৰ ফালে চাই বৰষুণৰ ভৱিষ্যতবাণী কৰিছিল।  / लेंचो ने बादलों को देखकर बारिश की भविष्यवाणी की।  )                              

Ans: True.

 

(d) All the corns/grains of Lencho were totally destroyed.    (লেঞ্চোৰ সকলো মাকৈ / শস্য সম্পূৰ্ণৰূপে ধ্বংস হৈ গৈছিল। /       लेंचो की सभी मकई / फसलें पूरी तरह नष्ट हो गए। )                                          

Ans: True.

 

(e) Lencho had an unshakable faith in God. (লেঞ্চোৰ ঈশ্বৰৰ ওপৰত এক অটল বিশ্বাস আছিল। /    लेन्चो को ईश्वर में अटूट विश्वास था।  )                                                                                

Ans: True.

 

(f) Lencho expects 100 roubles in reply to his letter.  (লেঞ্চোৱে তেওঁৰ পত্ৰৰ উত্তৰত ১০০ ৰুবল আশা কৰে। / लेंचो को अपने पत्र के जवाब में १०० रूबल की उम्मीद है )                                              

Ans: False.

 

(g) The Postmaster came to know about Lencho’s unshakable belief in God by opening and reading the letter of Lencho to God.  (পোষ্টমাষ্টাৰে লেঞ্চোৰ ঈশ্বৰলৈ লেঞ্চোৰ চিঠিখন খুলি পঢ়ি ঈশ্বৰৰ ওপৰত থকা অটল বিশ্বাসৰ বিষয়ে জানিব পাৰিলে। /    पोस्टमास्टर को भगवान को लेंचो का पत्र खोलकर और पढ़ने से भगवान में लेंचो के अटूट विश्वास के बारे में पता चला। )                                                                                                                    

Ans: True.

 

(h) Lencho wrote a second letter to God conveying his thanks to Almighty for fulfilling his wish.  (      লেঞ্চোৱে ঈশ্বৰলৈ দ্বিতীয় খন পত্ৰ লিখি সৰ্বশক্তিমানক তেওঁৰ ইচ্ছা পূৰণ কৰাৰ বাবে ধন্যবাদ জনাইছিল। /   लेंचो ने परमेश्वर को एक दूसरा पत्र लिखकर अपनी इच्छा को पूरा करने के लिए सर्वशक्तिमान को धन्यवाद दिया।)            

 Ans: False.

3.     Choose the correct answer from the alternatives given : (3. দিয়া বিকল্পবোৰৰ পৰা সঠিক উত্তৰটো বাছনি কৰক   / 3. दिए गए विकल्पों में से सही उत्तर चुनें:)

 

(a) ______ sat on the crest of a low _____.         (top of a hill/middle/height)

Ans:     crest -  top of a hill.

 

(b) ______ was a downpour or at least _____. (wind/heavy fall of rain/storm)

Ans:       downpour - heavy fall of rain.

 

(c) ______ in that solitary house _____.                              (lonely/sociable/congested)

Ans:       solitary - lonely.

 

(d) ______ fat, amiable fellow _____.                  (unsociable/friendly/mannerless)

Ans:       amiable  - friendly.

 

(e) ______ experiencing the contentment of a man _____.        (disgust/derision/satisfaction)

Ans:       contentment  - satisfaction.

 

4.     Who is the writer of the prose-piece, “A Letter to God”? (. "ঈশ্বৰলৈ চিঠি" নামৰ গদ্য-টুকুৰাটোৰ লিখক কোন? / 4. गद्य-टुकड़ा का लेखक कौन है, "भगवान को एक पत्र"?)

Ans:       G.L. Fuentes is the writer of the prose-piece, “A Letter to God”. (জি.এল. ফুৱেণ্টেছ হৈছে "ঈশ্বৰলৈ এখন পত্ৰ" নামৰ গদ্য-টুকুৰাটোৰ লেখক। / जीएल Fuentes गद्य टुकड़ा के लेखक है, "भगवान को एक पत्र" )

 

5.     Who was Lencho? (লেঞ্চু কোন আছিল ? / 5. लेंचो कौन था?)

Ans:       Lencho was a Latin American farmer. (লেঞ্চো এজন লেটিন আমেৰিকান কৃষক আছিল। / लेंचो एक लैटिन अमेरिकी किसान थे )

 

6.     Where was the house of Lencho situated?  (. লেঞ্চোৰ ঘৰ টো ' অৱস্থিত আছিল? / 6. लेंचो का घर कहां स्थित था? )

Ans:       The house of Lencho was situated on the crest of a low hill in a valley. (লেঞ্চোৰ ঘৰটো এটা উপত্যকাৰ এটা নিম্ন পাহাৰৰ শিখৰত অৱস্থিত আছিল। / लेन्चो का घर एक घाटी में एक निचली पहाड़ी के शिखर पर स्थित था )

 

7.     From where can one see the river?  (. নদীখন ' পৰা দেখিব পাৰি? / 7. नदी को कहां से देख सकते हैं? )

Ans:       One can see the river from the top of the hill. (পাহাৰৰ ওপৰৰ পৰা নদীখন দেখিবলৈ পাব পাৰে। / पहाड़ी की चोटी से नदी को कोई भी देख सकता है)

 

8.     What crop was farmed by Lencho?  (8. লেঞ্চোৱে কি শস্যৰ খেতি কৰিছিল? / 8. लेन्चो द्वारा किस फसल की खेती की गई थी? )

Ans:       Lencho farmed corn. (লেঞ্চোৱে মাকৈ খেতি কৰিছিল। / लेन्चो द्वारा मकई फसल की खेती की गई थी )

 

9.     What was the peculiar thing about Lencho’s house? (লেঞ্চোৰ ঘৰৰ বিষয়ে কি অদ্ভুত কথা আছিল? / लेंचो के घर के बारे में अजीब बात क्या थी? )

 Ans:       The peculiar thing about Lencho’s house was that it was the only one in the entire valley. (লেঞ্চোৰ ঘৰটোৰ অদ্ভুত কথাটো ' যে গোটেই উপত্যকাৰ একমাত্ৰ আছিল। / लेंचो के घर की अजीबोगरीब बात यह थी कि यह पूरी घाटी में इकलौता था )

 

10. What did the crop need before ripening? (১০. পকাহোৱাৰ আগতে শস্যৰ কি প্ৰয়োজন আছিল? / 10. फसल पकने से पहले क्या जरूरत थी?)

Or, what was the only thing that the crop needed ? (বা, শস্যৰ প্ৰয়োজন হোৱা একমাত্ৰ বস্তুটো কি আছিল? / या, फसल की जरूरत केवल एक ही चीज थी? )

 

Ans:       The crop needed a downpour or at least a shower before ripening. (শস্যটো পকাহোৱাৰ আগতে বৰষুণ বা কমেও গা ধোৱাৰ প্ৰয়োজন আছিল। / फसल को पकने से पहले बारिश या कम से कम शॉवर की जरूरत थी )

 

11. Who was the “woman” mentioned in the story?  (কাহিনীটোত উল্লেখ কৰা "মহিলা" কোন আছিল? / कहानी में उल्लिखित "महिला" कौन थी? )

 Ans:  The “woman” mentioned in the story was Lencho’s wife. (কাহিনীটোত উল্লেখ কৰা "মহিলা" আছিল লেঞ্চোৰ পত্নী। / कहानी में वर्णित "महिला" लेंचो की पत्नी थी )

 

12. What was prepared by the woman? (১২. মহিলাগৰাকীয়ে কি প্ৰস্তুত কৰিছিল? / 12. महिला ने क्या तैयार किया था?)

Ans:       Supper was prepared by the woman. (মহিলাগৰাকীয়ে ৰাতিৰ আহাৰ প্ৰস্তুত কৰিছিল। / खाना महिला ने तैयार किया था )

 

13. Where were the older boys working? (১৩. ডাঙৰ 'ৰাবোৰে ' কাম কৰি আছিল? / 13. बड़े लड़के कहां काम कर रहे थे?)

Ans:       The older boys were working in the field. (ডাঙৰ 'ৰাবোৰে পথাৰত কাম কৰি আছিল। / बड़े लड़के खेत में काम कर रहे थे )

 

14. Where were the smaller boys playing?   সৰু 'ৰাবোৰে ' খেলি আছিল? / छोटे लड़के कहां खेल रहे थे? )

Ans:       The smaller boys were playing near the house. (সৰু 'ৰাবোৰে ' খেলি আছিল? / छोटे लड़के कहां खेल रहे थे? )

15. What was Lencho’s profession? (১৫. লেঞ্চোৰ বৃত্তি কি আছিল? / 15. लेंचो का पेशा क्या था? )

Ans:       Lencho’s profession was farming. (  লেঞ্চোৰ বৃত্তি আছিল খেতি কৰা / लेंचो का पेशा खेती थी।

 

16. What happened during the meal?  (আহাৰৰ সময়ত কি ঘটিছিল? / भोजन के दौरान क्या हुआ? )

Ans:       Big drops of rain began to fall during the meal. (আহাৰৰ সময়ত বৰষুণৰ ডাঙৰ টোপাল পৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল। / भोजन के दौरान बारिश की बड़ी-बड़ी बूंदें गिरने लगीं।)

 

17. When did the big drops of rain begin to fall?  (১৭. বৰষুণৰ ডাঙৰ টোপাল কেতিয়া পৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে? / 17. बारिश की बड़ी बूंदें कब गिरने लगीं? )

 Ans:       The big drops of rain began to fall while Lencho’s wife was preparing meal. (লেঞ্চোৰ পত্নীয়ে আহাৰ প্ৰস্তুত কৰি থকাৰ সময়ত বৰষুণৰ ডাঙৰ টোপাল পৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল। / बारिश की बड़ी-बड़ी बूंदें गिरने लगीं जबकि लेंचो की पत्नी खाना तैयार कर रही थी।)

 

18. From where the huge mountains of clouds could be seen approaching?  (১৮। ক’ৰ পৰা ডাৱৰৰ বিশাল পৰ্বতবোৰ ওচৰচাপি অহা দেখা গৈছিল?  / 18. कहां से बादलों के विशाल पहाड़ों देखा जा सकता है?  )

      Ans:       From the north-east direction the huge mountains of clouds could be seen approaching. (উত্তৰ-পূবৰ দিশৰ পৰা ডাৱৰৰ বিশাল পৰ্বতবোৰ ওচৰ চাপি অহা দেখা গৈছিল। / उत्तर-पूर्व दिशा से बादलों के विशाल पहाड़ आते देखे जा सकते थे )

 

19. How was the air?  (১৯. বায়ু কেনেকোৱা হৈছিল?  / 19. हवा कैसी थी ?  )

Ans:       The air was fresh and sweet. (বতাহ সতেজ আৰু মিঠা আছিল / हवा ताजी और मीठी थी )

 

20. Why did Lencho go out in the rain?  (২০. লেঞ্চো বৰষুণত কিয় বাহিৰলৈ গৈছিল?  /  20. क्यों Lencho बारिश में बाहर जाना था?  )

Ans:       Lencho went out in the rain to have the pleasure of feeling the rain on his body. (লেঞ্চো বৰষুণত তেওঁৰ শৰীৰত বৰষুণ অনুভৱ কৰাৰ আনন্দ পাবলৈ বাহিৰলৈ গৈছিল। / लेंचो बारिश में बाहर निकलकर अपने शरीर पर बारिश महसूस करने का सुख भोग गए।)

 

21. What were the raindrops like, according to Lencho?  (২১. লেঞ্চোৰ মতে বৰষুণৰ টোপালবোৰ কেনেকুৱা আছিল?  / 21. लेंचो के अनुसार, वर्षाबूंदों की तरह क्या थे?  )

Ans:       The raindrops were like new coins, according to Lencho. (লেঞ্চোৰ মতে বৰষুণৰ টোপালবোৰ নতুন মুদ্ৰাৰ দৰে আছিল। / लेंचो के मुताबिक रेनड्रॉप नए सिक्कों की तरह थे )

 

22. When did the very large hailstones begin to fall?  (২২. কেতিয়া বৰ ডাঙৰ শিলাবৃষ্টি হবলৈ ধৰিলে?  / 22. बहुत बड़े ओले कब गिरने लगे?  )

Ans:       A strong wind began to blow at first time. Thereafter, very large hailstones began to fall along with the rain. (প্ৰথমবাৰৰ বাবে এটা তীব্ৰ বতাহ বোৱা আৰম্ভ হৈছিল। তাৰ পিছত, বৰষুণৰ সৈতে বহুত ডাঙৰ শিলাবৃষ্টি 'বলৈ ধৰিলে। / पहली बार में तेज हवा चलने लगी। इसके बाद बारिश के साथ-साथ बहुत बड़े ओले गिरने लगे। )

 

23. How did the field look, after the rain? (২৩. বৰষুণৰ পিছত পথাৰখন কেনে দেখা গৈছিল ? / 23. बारिश के बाद खेत कैसे दिखते थे?)

Ans:       The field looked white, as if covered with salt after the rain. (পথাৰখন বগা যেন লাগিছিল, যেন বৰষুণৰ পিছত নিমখৰে আবৃত আছিল / खेत सफेद लग रहा था, जैसे कि बारिश के बाद नमक से ढका हुआ )

 

24. What happened to Lencho’s field? (২৪. লেঞ্চোৰ পথাৰৰ কি '? / 24. लेंचो के खेत का क्या हुआ? )

Ans:       Lencho’s field was completely destroyed by the hailstones. (শিলাবৃষ্টিৰ ফলত লেঞ্চোৰ পথাৰ সম্পূৰ্ণৰূপে ধ্বংস হৈ গৈছিল / ओले गिरने से लेंचो का खेत पूरी तरह नष्ट हो गया )

 

25. Who or what did Lencho have faith in? (লেঞ্চোৰ কাৰ ওপৰত বিশ্বাস আছিল বা কি আছিল? / कौन या क्या Lencho में विश्वास किया है?)

 Ans:       Lencho had deep faith in God. (লেঞ্চোৰ ঈশ্বৰৰ ওপৰত গভীৰ বিশ্বাস আছিল। / लेंचो को भगवान पर गहरी आस्था थी )

 

26. Was Lencho a hardworking man? (২৬. লেঞ্চো এজন পৰিশ্ৰমী ব্যক্তি আছিল নেকি? / 26. क्या लेंचो एक मेहनती आदमी था?)

Ans:       Yes, Lencho was a hardworking man. He was, in fact, an ox of a man, working like an animal in the fields. (হয়, লেঞ্চো এজন পৰিশ্ৰমী ব্যক্তি আছিল। দৰাচলতে তেওঁ এজন বলদ গৰুৰ দৰে কাম কৰা মানুহ আছিল, যি পথাৰত জন্তুৰ দৰে কাম কৰিছিল / हां, लेंचो एक मेहनती आदमी था वह वास्तव में एक आदमी का बैल था, जो खेतों में जानवर की तरह काम कर रहा था )

 

27. To whom did Lencho write a letter?( ২৭. লেঞ্চোৱে কাক এখন চিঠি লিখিছিল? / 27. लेंचो ने किसके लिए पत्र लिखा? )

Ans:       Lencho wrote a letter to God. (লেঞ্চোৱে ঈশ্বৰলৈ এখন চিঠি লিখিছিল / लेंचो ने भगवान को एक पत्र लिखा था। )

 

28. What was the strange thing about Lencho’s letter? (২৮. লেঞ্চোৰ চিঠিখনৰ বিষয়ে কি আচৰিত কথা আছিল?/ 28. लेंचो के पत्र के बारे में अजीब बात क्या थी?)

Ans:       The strange thing about Lencho’s letter was that it was addressed to none other than God. (লেঞ্চোৰ চিঠিখনৰ বিষয়ে আচৰিত কথাটো ' যে ইয়াক ঈশ্বৰৰ বাহিৰে আন কাকো সম্বোধন কৰা হোৱা নাছিল। / लेन्चो के पत्र के बारे में अजीब बात यह थी कि इसे भगवान के अलावा किसी और को संबोधित नहीं किया गया था )

 

29. What did Lencho expect in reply to his letter? (২৯. লেঞ্চোৱে তেওঁৰ পত্ৰখনৰ উত্তৰত কি আশা কৰিছিল? / 29. अपने पत्र के जवाब में लेंचो ने क्या उम्मीद की थी?)

Ans:       Lencho expected a hundred pesos in reply to his letter. (लेंचो को अपने पत्र के जवाब में सौ पेसोस की उम्मीद थी )

 

30. Where did Lencho drop the letter? (৩০. লেঞ্চোৱে চিঠিখন ' পেলাইছিল?  / 30. लेंचो ने पत्र कहां छोड़ दिया?)

Ans:       Lencho dropped the letter in the mailbox at the post office. (লেঞ্চোৱে ডাকঘৰত মেইলবক্সত চিঠিখন পেলাই দিছিল। / लेन्चो ने पोस्ट ऑफिस में मेलबॉक्स में लेटर गिरा दिया )

 

31. To whom did the postman give the letter? (৩১. পোষ্টমেনজনে কাক পত্ৰখন দিছিল? / 31. डाकिया ने किसके लिए पत्र दिया?)

Ans:       The postman gave the letter to the postmaster. (পোষ্টমেনজনে পোষ্টমাষ্টাৰক চিঠিখন দিছিল / डाकिया ने पत्र पोस्टमास्टर को दे दिया )

 

32. Who read the letter?  (৩২.চিঠিখন কোনে পঢ়িছিল? / 32. पत्र किसने पढ़ा?)

Ans:       The postmaster read the letter. (পোষ্টমাষ্টাৰে চিঠিখন পঢ়িলে।/ पोस्टमास्टर ने पत्र पढ़ा )

 

33. What was the idea that the postmaster came up with? (৩৩. পোষ্টমাষ্টাৰ কি ধাৰণা মনলৈ আহিছিল?  /33. पोस्टमास्टर के साथ क्या विचार आया था?

Ans:       The postmaster came up with the idea of answering the letter as God himself. (পোষ্টমাষ্টাৰে চিঠিখনৰ উত্তৰ ঈশ্বৰ হিচাপে দিয়াৰ ধাৰণাটো মনলৈ আহিছিল।पोस्टमास्टर खुद भगवान के रूप में पत्र का जवाब देने का विचार आया था ।)

 

34. From whom did the postmaster ask for money? (৩৪. পোষ্টমাষ্টাৰে কাৰ পৰা টকা বিচাৰিছিল? / 34. पोस्टमास्टर ने किससे पैसे मांगे? )

Ans:       The postmaster asked for money from his employees and friends. (পোষ্টমাষ্টাৰে তেওঁৰ কৰ্মচাৰী আৰু বন্ধুবৰ্গৰ পৰা টকা বিচাৰিছিল। / पोस्टमास्टर ने अपने कर्मचारियों और दोस्तों से पैसे मांगे )

 

35. How much money did the postmaster himself give? (৩৫. পোষ্টমাষ্টাৰে নিজে কিমান টকা দিছিল? /  35. पोस्टमास्टर ने खुद कितना पैसा दिया? )

Ans:       The postmaster gave a part of his salary. (পোষ্টমাষ্টাৰে তেওঁৰ দৰমহাৰ এটা অংশ দিছিল। / पोस्टमास्टर ने अपनी सैलरी का एक हिस्सा दिया। )

 

36. Did Lencho receive a reply to his letter? (৩৬. লেঞ্চোৱে তেওঁৰ পত্ৰখনৰ উত্তৰ পাইছিল নেকি? / 36. क्या लेंचो को उनके पत्र का उत्तर मिला? )

Ans:       Yes, Lencho received a reply to his letter with seventy pesos where the signature was ‘God’. (হয়, লেঞ্চোৱে তেওঁৰ পত্ৰখনৰ উত্তৰ সত্তৰ পেচোৰে পাইছিল য'ত স্বাক্ষৰআছিল 'ঈশ্বৰ' / हां, लेंचो को सत्तर पेसोस के साथ उनके पत्र का जवाब मिला, जहां हस्ताक्षर 'भगवान' थे )

 

37. When did Lencho come to the post office again? (৩৭. লেঞ্চো পুনৰ কেতিয়া ডাকঘৰলৈ আহিছিল?  / 37. कब Lencho पोस्ट ऑफिस में फिर से आया था?)

Ans:       Lencho came to the post office again the following Sunday. (পিছৰ দেওবাৰে লেঞ্চো পুনৰ ডাকঘৰলৈ আহিছিল / लेंचो अगले रविवार को फिर से पोस्ट ऑफिस आए ।)

 

38. Who handed the letter to Lencho? (৩৮. লেঞ্চোক কোনে চিঠিখন দিছিল? / 38. लेंचो को पत्र किसने सौंपा?)

Ans:       The postman handed the letter to Lencho. (পোষ্টমেনজনে চিঠিখন লেঞ্চোক দিছিল / डाकिया ने पत्र लेंचो को सौंप दिया )

 

39. What did Lencho seek when he went up to the window? (যেতিয়া তেওঁ খিৰিকীলৈ গৈছিল তেতিয়া লেঞ্চোৱে কি বিচাৰিছিল? / जब वह खिड़की तक गया तो लेंचो ने क्या मांगा? )

Ans:       Lencho sought paper and ink when he went up to the window. (লেঞ্চো খিৰিকীলৈ যোৱাৰ সময়ত কাগজ আৰু কালি বিচাৰিছিল। / जब वह खिड़की तक गया तो लेंचो ने कागज और स्याही मांगी ।)

 

40. Why did Lencho write a second letter to God? (৪০. লেঞ্চোৱে ঈশ্বৰলৈ দ্বিতীয় খন চিঠি কিয় লিখিলে? / 40. लेंचो ने परमेश्वर को दूसरा पत्र क्यों लिखा?)

Ans:       Lencho wrote a second letter to God to complain that only a part of the money reached him. He blamed the post office employees for this. (লেঞ্চোৱে ঈশ্বৰলৈ দ্বিতীয় খন পত্ৰ লিখি অভিযোগ কৰিছিল যে ধনৰ মাত্ৰ এটা অংশহে তেওঁৰ ওচৰলৈ গৈছিল। তেওঁ ইয়াৰ বাবে ডাকঘৰৰ কৰ্মচাৰীসকলক দোষাৰোপ কৰিছিল। / लेंचो ने भगवान को दूसरा पत्र लिखकर शिकायत की कि पैसे का केवल एक हिस्सा ही उसके पास पहुंचा। उन्होंने इसके लिए डाकघर के कर्मचारियों को दोषी ठहराया।)

 

41. Who read the letter for the second time?( ৪১. দ্বিতীয়বাৰৰ বাবে চিঠিখন কোনে পঢ়িছিল? / 41. दूसरी बार पत्र किसने पढ़ा? )

Ans:       The postmaster read the letter for the second time. (পোষ্টমাষ্টাৰে দ্বিতীয়বাৰৰ বাবে চিঠিখন পঢ়িছিল। / पोस्टमास्टर ने दूसरी बार पत्र पढ़ा )

 

B.Short Type Questions: Marks : 2/3

1.     Give a brief description of Lencho’s house. (1. লেঞ্চোৰ ঘৰৰ চমু বৰ্ণনা দিয়ক /1. लेंचो के घर का संक्षिप्त विवरण दें)

Ans:       Lencho’s house was the only one in the entire valley. It sat on the crest of a low hill overlooking the river and the field of ripe corn dotted with flowers that always promised a good harvest.

( সমগ্ৰ উপত্যকাটোত লেঞ্চোৰ ঘৰটোৱেই একমাত্ৰ আছিল ই নদীৰ ওপৰেৰে থকা এটা নিম্ন পাহাৰৰ শিখৰত বহিছিল আৰু পকা শস্যৰ পথাৰত সুন্দৰ ফুল হৈছিল যিয়ে সদায় ভাল শস্য চপোৱাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল   / लेन्चो का घर पूरी घाटी में एक ही था। यह एक कम नदी की अनदेखी पहाड़ी के शिखर पर बैठ गया और पका हुआ मकई के क्षेत्र फूलों के साथ बिंदीदार है कि हमेशा एक अच्छी फसल का वादा किया ।)

 

2.     Who was Lencho? What was his profession? (২. লেঞ্চো কোন আছিল? তেওঁৰ বৃত্তি কি আছিল? / 2. लेंचो कौन था? उनका पेशा क्या था? ) Ans:       Lencho was a Latin American farmer who cropped corn. His profession was farming. (লেঞ্চো এজন লেটিন আমেৰিকান কৃষক আছিল যিয়ে মাকৈ খেতি কৰিছিল। তেওঁৰ বৃত্তি আছিল খেতি কৰা। / लेंचो एक लैटिन अमेरिकी किसान था जिसने मकई की फसल की थी । उनका पेशा खेती थी )

 

3.     Give a brief description of Lencho’s family. (3. লেঞ্চোৰ পৰিয়ালৰ চমু বৰ্ণনা দিয়ক। / 3. लेंचो के परिवार का संक्षिप्त विवरण दें )

Ans:       Lencho had a wife and at least four boys. It was a happy family. The family members were deeply religious. They lived in a solitary house on a hilltop.

( লেঞ্চোৰ এগৰাকী পত্নী আৰু কমেও চাৰিজন ল'ৰা আছিল এইটো এটা সুখী পৰিয়াল আছিল পৰিয়ালৰ সদস্যসকল গভীৰভাৱে ধাৰ্মিক আছিল তেওঁলোকে এটা পাহাৰৰ ওপৰত এটা অকলশৰীয়া ঘৰত বাস কৰিছিল /: लेंचो की एक पत्नी और कम से कम चार लड़के थे। इससे परिवार खुशहाल था। परिवार के सदस्य गहरे धार्मिक थे। वे एक पहाड़ी की चोटी पर एक अकेले घर में रहते थे ।)

 

4.     When did the rain start? How did the family of Lencho welcome the rain? (৪. বৰষুণ কেতিয়া আৰম্ভ হৈছিল? লেঞ্চোৰ পৰিয়ালে বৰষুণক কেনেকৈ আদৰণি জনাইছিল? / 4. बारिश कब शुरू हुई? लेंचो के परिवार ने बारिश का स्वागत कैसे किया?)

Ans:       The rain started during the meal. The family of Lencho welcomed the rain warmly. Lencho was so excited that he went out to feel the rain on his body. (আহাৰৰ সময়ত বৰষুণ আৰম্ভ হৈছিল। লেঞ্চোৰ পৰিয়ালে বৰষুণক উষ্ম আদৰণি জনাইছিল। লেঞ্চো ইমানেই উত্তেজিত আছিল যে তেওঁ নিজৰ শৰীৰত বৰষুণ অনুভৱ কৰিবলৈ বাহিৰলৈ গৈছিল। / भोजन के दौरान बारिश शुरू हो गई। लेंचो के परिवार ने वर्षा का गर्मजोशी से स्वागत किया। लेंचो इतने उत्साहित थे कि अपने शरीर पर बारिश महसूस करने के लिए बाहर चले गए ।)

 

5.     What did Lencho hope for? (৫. লেঞ্চোৱে কি আশা কৰিছিল? / 5. लेंचो के लिए क्या उम्मीद थी?)

Ans:       Lencho hoped for a downpour or at least a shower (rain) to grow his crops. He wanted rainfall so that his crops would become increase and get much grain.

(লেঞ্চোৱে তেওঁৰ শস্য খেতি কৰিবলৈ এজাক প্রবাল বৰষুণ বা কমকৈ হলেও এজাক বৰষু আশা কৰিছিল তেওঁ বৰষুণ বিচাৰিছিল যাতে তেওঁৰ শস্য বৃদ্ধি হয় আৰু বহুত শস্য পায়। / Lencho एक बारिश के लिए आशा व्यक्त की या कम से एक शॉवर (बारिश) अपनी फसलों को विकसित करने के लिए । वह वर्षा चाहते थे ताकि उसकी फसलें बढ़ जाएं और उसे अधिक अनाज मिले।)

 

6.     Why did Lencho say the raindrops were like ‘new coins’? (৬. লেঞ্চোৱে কিয় কৈছিল যে বৰষুণৰ টোপালবোৰ 'নতুন মুদ্ৰা'ৰ দৰে আছিল? / 6. क्यों Lencho कहा था कि वर्षाबूंदों ' नए सिक्कों ' की तरह थे?)

Ans:       The raindrops would make a good harvest and thereby bring new coins to Lencho. So, Lencho said the raindrops were like ‘new coins’. (বৰষুণৰ টোপালবোৰে ভাল শস্য চপোৱাব আৰু ইয়াৰ দ্বাৰা লেঞ্চোলৈ নতুন মুদ্ৰা আনিব। সেয়েহে, লেঞ্চোৱে কৈছিল যে বৰষুণৰ টোপালবোৰ 'নতুন মুদ্ৰা'ৰ দৰে আছিল। / वर्षाबूंदों एक अच्छी फसल बनाने के लिए और इस तरह Lencho के लिए नए सिक्के लाना होगा । इसलिए, लेंचो ने कहा कि वर्षाबूंदों ' नए सिक्कों ' की तरह थे ।)

 

7.     How did the rain change? What happened to Lencho’s fields? (৭. বৰষুণকেনেকৈ সলনি হ'? লেঞ্চোৰ পথাৰৰ কি হ'? / 7.

 

No comments:

Post a Comment

SEBA Class X English : Hack Driver Important Questions and Answers

  Hack Driver Important  . Q & Ans. *1.What does the young lawyer say about his life d...