js

Friday, October 24, 2025

English Grammar Correct ERRORS

 English Grammar Correct ERRORS




1.I paid hundred rupees for this shirt.

Ans- I paid a hundred rupees for this shirt.

2.He insisted on me to accompany him.

Ans- He insisted on my accompanying him.

3.Let us hear his speech.

Ans- Let us listen to his speech.

4.I know him for a long time.

Ans- I have known him for a long time.

5.That boy doesnot even know the alphabets.

Ans- That boy doesnot even know the alphabet.

6. We reached the station timely.

Ans- We reached the station in time.

7.They left the hostel with bag and baggage.

Ans- They left the hostel bag and baggage.

8. If it will rain, we will not go out.

Ans- If it rains, we shall not go out.

9. He offered me a ten-rupees note.

Ans- He offered me a ten-rupee note.

10.One of his family members lives in Chennai.

Ans- One of the members of his family lives in Chennai.

11.Tell me where is the post office.

Ans- Tell me where the post office is.

12.I am going to school by bus everyday.

Ans- I go to school by bus everyday.

13. Oranges are good to be eaten.

Ans- Oranges are good to eat.

14.The matter was informed to the police.

Ans- The matter was reported to the police.

15.The train will leave in time.

Ans- The train will leave on time.

16.You have less books than I have.

Ans- You have less books than me.

17. Do you repent for your misdeed?

Ans- Do you repent of your misdeed?

18.You should not do such mistakes.

Ans- You should not make such mistakes.

19.I asked him how far was it to the nearest town.

Ans- I asked him how far it was to the nearest town.

20. In her first book she describes about her childhood.

And- In her first book she describes her childhood.

21.I can’t go out because I have too many work to do.

And- I can’t go out because I have lots of work to do.

22.He loves the music and playing the guitar.

Ans- He loves music and playing the guitar.

23. The opposite to ‘increase’ is ‘decrease’.

Ans- The opposite of ‘increase’ is ‘decrease’.

24. He thinks that the price for oil is bound to increase.

Ans- He thinks that the price of oil is bound to increase.

25.My ambition is to become engineer.

Ans- My ambition is to become an engineer.

26.You must stop to write now.

Ans- You must stop writing now.

27. It is you who had done wrong.

Ans It is you who have done wrong.

28. We can’t look in the dark.

Ans- We can’t see in the dark.

29.Oranges are good to be eaten.

Ans- Oranges are good to eat.

30. He prefers coffee than tea.

Ans- He prefers coffee to tea. (Prefer to)

31.He learnt the poem by his heart.

Ans- He learnt the poem by heart.

32. I do exercise in the morning.

Ans- I take exercise in the morning.

33.Either this is true or false.

Ans- This is either true or false.

34.He is not capable to do it.

Ans- He is not capable of doing it. (Capable of)

35.This carpet is feeling smooth.

Ans- This carpet feels smooth.

36.Don’t do anything in hurry.

Ans- Don’t do anything hurriedly.

37. We need some furnitures.

Ans- We need some furniture.

38.The both parents were present at the function.

Ans- Both the parents were present at the function.

39.When you do your homework?

Ans- When do you do your homework?

40.Please tell me who is your headmaster.

Ans- Please tell me who your headmaster is.

41.I have visited the zoo last year.

Ans- I visited the zoo last year.

42. He is a MRCP and his brother is a FRCS.

Ans- He is an MRCP and his brother is an FRCS.

43. Six miles are a long distance.

Ans- Six miles is a long distance.

44. All his kiths and kins are against him.

Ans- All his kith and kin are against him.

45.He is my cousin brother.

Ans- He is my cousin.

46.I go to school by foot.

Ans- I go to school on foot.

47.Money isn’t the solution for every problem.

Ans- Money isn’t the solution to every problem.

48.This hotel provides fooding and lodging.

Ans- This hotel provides food and lodging.

49.Mr. Das deals with tea.

Ans- Mr. Das deals in tea. (Deals in-ব্যৱসায় কৰা)

50. She came back with bag and baggage.

Ans- She came back bag and baggage.

51.We spent the evening listening music.

Ans- We spent the evening listening to music.

52. I saw a strange dream last night.

Ans- I dreamt a strange dream last night.

53. He is a coward person.

Ans- He is a coward.

54.His uncle sells second hand furnitures.

Ans- His uncle sells second hand furniture.

55.The scenaries of Arunachal Pradesh is charming.

Ans- The scenery of Arunachal Pradesh is charming.


56.She narrated the story shortly.

Ans- She narrated the story briefly.

57.I don’t know how to do it.

Ans- I don’t know how do it.

58.It is you who are to be blamed.*c

Ans- It is you who are to be blamed.

 59. He told me that his brother was writing that letter.*c

Ans He told me that his brother was writing that letter.

60.He asked me where do I live.

Ans- He asked me where I lived.

61. The scenaries of Arunachal Pradesh is charming.

Ans- The scenery of Arunachal Pradesh is charming.

62. I am feeling cold.

Ans- I feel cold.

63. Bread and butter make a good breakfast.

Ans- Bread and butter makes a good breakfast.

64. The news are true.

Ans- The news is true.

65.My mother is sick.

Ans- My mother is ill.

66. I came to day morning.

Ans- I came this morning.

67. Jim left yesterday night.

Ans- Jim left last night.

68.He talks English well.

Ans- He speaks English well.

69.He says good English.

Ans- He speaks English well.

70.He told I am ill.

Ans- He said, “I am ill.”

71.I like my sister.

Ans- I love my sister.

72. I love a cup of tea.

Ans- I like a cup of tea.

73. I am feeling tired.

Ans- I feel tired.

74.The boat was drowned.

Ans- The boat sank.

75.I denied to help him.

Ans- I refused to help him.

76. I saw him long before.

Ans- I saw him long ago.

77.Did you go there? Of course.

Ans- Did you go there? Certainly.

78.I went ten miles by foot.

Ans- I went ten miles on foot.

79.This is my dining time.

Ans- This is my dinner time.

80. He tried his heart and soul.

Ans- He tried heart and soul.

81.I hope to be doctor one day.

Ans- I hope to be a doctor one day.

82. He was seemed to be happy.

Ans- He seemed to be happy.

83. Everyone must do their duty.

Ans- Everyone must do his duty.

84. I hope I shall not pass.

Ans- I am afraid, I shall not pass.

85.They made two goals.

Ans- They scored two goals.

86.Do not catch my hand.

Ans- Do not hold my hand.

87.He kept pass marks.

Ans- He obtained/got pass marks.

88.I intened learning German.

Ans- I intened to learn German.

89. He behaved gentlemanly.

Ans- He behaved in a gentlemanly manner.

90.Bread and butter make a good food.

Ans- Bread and butter makes a good food.

91.The news are true.

Ans- The news is true.

92. The letter was written with ink.

Ans- The letter was written in ink.

93. He wrote me a long letter.

Ans- He wrote to me a long letter.

94. Many homes have been damaged by the flood.

Ans- Many houses have been damaged by the flood.

95.They did many mischiefs.

Ans- They did much mischief.

96.You must vacate; there is no help.

Ans- You must vacate; there is no help for it


97. I paid hundred rupees for this shirt.

Ans- I paid a hundred rupees for this shirt.

98.Tell me where is the post office.

Ans- Tell me where the post office is.

99.Do you repent for your misdeed?

Ans-Do you repent of your misdeed?

100. He lives near Church on the hill.

Ans- He lives near the church on the hill.

101.He is a boy who lives near my house.

Ans- He is the boy who lives near my house.

102.You should not eat too many meat.

Ans- You should not eat too much meat.

103. He is putting a lot weight.

Ans- He is putting a lot of weight.

 

104. Niru is my cousin sister.

Answer: Niru is my cousin.

 

105. She prefers tea than coffee.

Answer: She prefers tea to coffee.

 

106. I gave him a few rupees I had.

Answer: I have him the few rupees I had.

 

107. He is working hardly.

Answer: He is working hard.

 

108. He took out his shoes.

Answer: He took off his shoes.

 

109. I do not know who are you.

Answer: I do not know who you are.

 

110. She said that she will arrive at 6 p.m.

Answer: She said that she would arrive at 6 p.m.

 

111. She prefers milk than curd.

Answer: She prefers milk to curd.

 

112. It can rain tonight.

Answer: It may rain tonight.

 

113. The cattles were grazing in the field.

Answer: The cattle were grazing in the field.

 

114. Each of the boys play cricket.

Answer: Each of the boys plays cricket.

 

115. How much money you need?

Answer: How much money do you need?

 

116. When you do your homework?

Answer: When did you do your homework?

 

117. I do not know to do it.

Answer: I do not know how to do it.

 

118. Her son-in-laws are rich men.

Answer: Her sons-in-law are rich men.

 

119. It is raining since morning.

Answer: It has been raining since morning.

 

120. How you know him?

Answer: How do you know him?

 

121. I and he are brothers.

Answer: He and I are brothers.

 

122. He is senior than me in age.

Answer: He is senior to me in age.

 

123. I do not know to do it.

Answer: I do not know how to do it.

 

124. He would come if you had invited him.

Answer: He would have come if you had invited him.

 

125. He needs not water the plants, it is going to rain.

Answer: He need not water the plants, it is going to rain.

 

126. It can rain tonight.

Answer: It may rain tonight.

 

127. He asked me where did I live.

Answer: He asked me where I lived. 


128. My aim in life is to become doctor.

Answer: My aim in life is to become a doctor.

 

129. We cannot look in the dark.

Answer: We cannot see in the dark.

 

130. How much money you need?

Answer: How much money do you need?

 

131. He has bought this car last year.

Answer: He bought this car last year.

 

132. I do not know who are you.

Answer: I do not know who you are.

 

133. It can rain tonight.

Answer: It may rain tonight. 

 

 

No comments:

Post a Comment

SEBA Class X English : Coorg MCQ

  Coorg mcq questions  Coorg Statements: for MCQ Note: *The students have to lear...