js

Saturday, October 25, 2025

ENGLISH GRAMMAR TAG QUESTIONS

 

TAG QUESTIONS

Alternative English:


Add appropriate questions tags of the following:

1.The boy plays tennis.
Ans: The boy plays tennis, doesn’t he?
2.She is a good teacher.
Ans: She is a good teacher, isn’t she?
3.You are a dancer.
Ans: You are a dancer, aren’t you?
4.My father reads the Mahabharata every day.
Ans: My father read the Mahabharata every day, doesn’t he?
5.He is a doctor.
Ans:- He is a doctor, isn’t he?
6.I am a pupil.
Ans: I am a pupil, amn’t I?
7.Ramu likes flower.
Ans: Ramu  likes flower, doesn’t she?
8.Nikita’s father is a kind hearted man.
Ans: Nikita’s father is a kind hearted man, isn’t he?
9.Her father never takes sugar in his tea.
Ans: Her father never takes sugar in his tea, does he?
10.The boy plays cricket well.
Ans: The boy plays cricket well, doesn’t he?
11.It is very hot today.
Ans:- It is very hot today, isn’t it?
12.The girl sings well.
Ans: The girl sings well, doesn’t she?

2017:


13.The new five hundred rupee note is smaller than the old one.

Answer: The new five hundred rupee note is smaller than the old one, isn’t it?


14. Your house faces the river.

Answer: Your house faces the river, doesn’t it?


15. We will go for the movie together.

Answer: We will go for the movie together, won’t we?


16. They are going to Gangtok on an excursion.

Answer: They are going to Gangtok on an excursion, aren’t they?


17.Rome was not built in a day.

Answer: Rome was not built in a day, was it?


18. Our winters are very pleasant.

Answer: . Our winters are very pleasant, aren’t they?


19. You will show me your new bike.

Answer: You will show me your new bike, won’t you?


20. Your computer hasn’t crashed.

Answer: Your computer hasn’t crashed, has it?



2018:


21. You are learning music.

Answer: You are learning music, aren’t you?


22. They have been to Mumbai.

Answer: They have been to Mumbai, haven’t they?


23. He can act very well.

Answer: He can act very well, can’t he?


24. She is an expert rollerblader.

Answer: She is an expert rollerblader, isn’t she?


25. Judy has just recovery from a bout of chicken pox.
Answer: Judy has just recovery from a bout of chicken pox, hasn’t he?


26. You could have done the work last week.

Answer: You could have done the work last week, couldn’t you have?



27. Jio is going overboard with its offers.

Answer: Jio is going overboard with its offers, isn’t it?


28. Global warming is really affecting our winters.

Answer: Global warming is really affecting our winters, isn’t it?



2019:


29. She is an excellent dancer.

Answer: She is an excellent dancer, isn’t she?


30. Now you can make question tags.

Answer: Now you can make question tags, can’t you?


31. We are going to attend a party.

Answer: We are going to attend a party, aren’t we?


32. The house needs immediate repairing.

Answer: The house needs immediate repairing, needn’t it?


33.I have not done my homework yet.

Answer: I have not done my homework yet, have I?


34. He kept his promise.

Answer: He kept his promise, didn’t he?


35. They will not be there.

Answer: . They will not be there, will they?


36. Riyan has just arrived home.


Answer: Riyan has just arrived home, hasn’t he?

 

No comments:

Post a Comment

SEBA| HSLC| CLASS 10| SOCIAL SCIENCE| SOLVED PAPER - 2013| ASSAM BOARD

  SEBA| HSLC| CLASS 10| SOCIAL SCIENCE| SOLVED PAPER - 2013| ASSAM BOARD 2013 SOCIAL SCIENCE Full Marks: 100 Pass Mark: 30 Time: Th...