js

Sunday, October 26, 2025

ENGLISH GRAMMAR: Voices (Active & Passive)

 

Voices (Active & Passive)


Voice-



1.They asked the boy many questions.

Ans- The boy was asked many questions by them.

2. The thief will be caught by the policeman.

Ans- The policeman will catch the thief.

3. I know your father well.

Ans- Your father is known to me well.

4. The poem was written by my sister.

Ans- My sister wrote the poem.

5. We have completed the arrangements for the fair.

Ans- The arrangements for the fair have been completed.(by us).

6.The patient is being examined by a doctor.

Ans- A doctor is examining the patient.

7. The dog bites strangers.

Ans- Strangers are bitten by the dog.

8. He was taken to hospital.

Ans- They took him to hospital.

9. You should not raise this question now.

Ans- This question should not be raised by you now.

10. The bridge was completed in record time.

Ans- The P.W.D. workers completed the bridge in record time.

11. They say that he is a saint.

Ans- It is said that he is a saint.

12. Was a tiger killed by the hunter?

Ans- Did the hunter kill a tiger?

13. People speak English all over the world.

Ans- English is spoken all over the world.


14. The stage was decorated by the students.

Ans- The students decorated the stage.

15. A doctor is examining the patients.

Ans- The patients are being examined by a doctor.

16. The tiger was killed by the hunter.

Ans- The hunter killed the tiger.

17. Some boys broke the window panes.

Ans- The window panes were broken by some boys.

18. They have completed the work.

Ans- The work has been completed by them.

19. The teacher is correcting our copies.

Ans- Our copies are being corrected by the teacher.

20. My book has been stolen.

Ans- Somebody has stolen my book.

21. Our teacher buys books every month.

Ans- Books are bought every month by our teacher.

22. I do not know his address.

Ans- His address is not known to me.

23. I have posted the letters.

Ans- The letters have been posted by me.

24. The lady helps the poor.

Ans- The poor are helped by the lady.

25. He is writing a letter.

Ans- A letter is being written by him.

26. The hunter killed the tiger.

Ans- The tiger was killed by the hunter.

27.The workers repaired the bridge.

Ans- The bridge was repaired by the workers.




28. I have bought a few books.

Ans- A few books have been bought by me.

29. We discussed the matter thoroughly.

Ans- The matter was discussed thoroughly (by us).

30. I delivered all the letters.

Ans- All the letters were delivered by me.

31. The members elected him secretary.

Ans- He was elected secretary.

32. The grandmother looks after the child.

Ans- The child is looked after by the grandmother.

33. Children like sweets.

Ans- Sweets are liked by children.

34. By whom can this be done?

Ans- Who can do this?

35. Accidents are caused by carelessness.

Ans- Carelessness causes accident.

36. Who did this work?

Ans- By whom was the work done.

37.We were surprised at his conduct.

Ans- His conduct surprised us.

38. why did your father refuse such an honourable job?

Ans- Why was such an honourable job refused by your father?

39. The students elected him secretary.

Ans- He was elected secretary by the students.

40. The stage was decorated by the students.

Ans- The students decorated the stage.


41. People speak English all over the world.

Answer: English is spoken all over the world.

 

42. America was discovered by Columbus.
Answer: Columbus discovered America.

 

43. The letters have been posted.

Answer: They have posted the letters.

 

44. He did the work alone.

Answer: The work was done by him alone.

 

45.I have lost my English textbook.

Answer: My English text book has been lost by me.

 

46. He was punished for his misconduct.

Answer: They punished him for his misconduct.

 

47.I do not know his brother.

Answer: His brother is not known to me.

 

48. English is spoken by many people all over the world.

Answer: Many people speak English all over the world.

 

49. A letter was written by my father to the headmaster.

Answer: My father wrote a letter to the headmaster.

 

50. Why did your father write such a letter?

Answer: Why was such a letter written by your father?

 

No comments:

Post a Comment

SEBA Class X English : A Question of Trust MCQ

  A Question of Trust MCQ   Statements: for MCQ Note: *The students have to learn...