js

Saturday, October 25, 2025

ENGLISH GRAMMAR Rearrange the sentence or Jumbled words

 

 

Rearrange the sentence or Jumbled words


Rearrange or Jumble the Words given below in its correct form:


1. All over spoken is the world English.

Ans: - English is spoken all over the world.


2.Assam land is beautiful a.

Ans: Assam is a beautiful land.


3.India at lives President the of Rastrapati Bhawan.

Ans: The President of India lives at Rastrapati Bhawan.


4.Man begging lives the lame by.

Ans:The lame man lives by begging.


5.Brave are soldiers very Indian.

Ans:- Indian soldiers are very brave.


6.Working by hard well-known became she

Ans: By working hard, she became well-known.


7.Tolerant are very the Assamese.

Ans: The Assamese are very tolerant.


8.Please your dictionary me tend

Ans: Please lend me your dictionary.


9.Sacred the book the Ramayana is of the Hindus.

Ans: The Ramayana is the sacred book of the Hindus.


10.The teacher you wish satisfied is



Ans: The teacher is satisfied with you.


11.Me an story told Ramu interesting

Ans: Ramu told me an interesting story.


12. A famous shakespeare was dramatist
Answer: Shakespeare was a famous dramatist.


13.the letter tomorrow write I shall

Ans: I shall write the letter tomorrow.


14.Guwahati stands on the bank of the river Brahmaputra.

Ans: Guwahati stands on the bank of the river Brahmaputra.


15.Warm Eskimos very clothes wear

Ans: Eskimos wear very warm clothes.


16.To heart and soul tried succeed he

Ans: He tried to succeed heart and soul.


17.never your I forget advice

Ans: I never forget your advice.


18.Calf is young cow called the one of a

Ans: The young one of a cow is called calf.


19.A beautiful is the Tazmahal building

Ans: The Tazmahal is a beautiful building.


20.Working the man is on street the

Ans: The man is working on the street.


21.Morning wished he good me

Ans: He wished me good morning


22.To never late too learn it is

Ans: It is too late to learn.


23.India a country vast motherland is our

Ans: Our motherland India is a vast country.


24.The world is Asia continent in largest the

Ans: Asia is the largest continent in the world.


25.dangerus learning a is thing little a.

Ans: A little learning is a dangerous thing.


26.by go to bus school I
Ans: I go to school by bus.


27.The saw in boy I the shop

Ans: I saw the boy in the shop.


28.Larger is motor car a bus than

Ans: A bus is larger than a motor car.


29.Carry many it can passengers

Ans: It can carry many passengers.


30.Are whom this for you buying

Ans: For whom are you buying this?

No comments:

Post a Comment

SEBA| HSLC| CLASS 10| SOCIAL SCIENCE| SOLVED PAPER - 2013| ASSAM BOARD

  SEBA| HSLC| CLASS 10| SOCIAL SCIENCE| SOLVED PAPER - 2013| ASSAM BOARD 2013 SOCIAL SCIENCE Full Marks: 100 Pass Mark: 30 Time: Th...